#MyDubai

Sunday, December 07, 2014


"Nekada davno u jednoj dalekoj zemlji, preko sedam gora i sedam mora..." Ah da, upravo tako počinju sve one bajke za decu koje sam i sama slušala kao mala. Dok danas u jednoj dalekoj zemlji, preko sedam gora i sedam mora živim svoju bajku pod nazivom #MyDubai.
I osećam se pomalo kao Carrie Bradshaw, priznajem, dok uzbuđeno tipkam po tastaturi i pripremam ovaj prvi post kojim imam nameru da vas zagolicam...onako, dovoljno da sa nestrpljenjem iščekujete sve naredne, ako ništa drugo barem kako biste se malko ugrejali. Jer Sunca imamo na pretek, a nema ničeg lepšeg nego kada ga pozdravim na plaži, uz šumove talasa i lagani jutarnji džoging.


Okej, nećemo se lagati, dan mi uglavnom počne uz neki mljac doručak (čitaj: žitarice prelivene jogurtom uz dodatak borovnica). Pravim se po malo važna, ono kao "živim brzo, hranim se lako" a ustvari bih sa uživanjem smazala sve one Milenine čokoladne zalogajčiće iz cooking videa...ili bih u društvu zasela u neki od mojih omiljenih restorana (Paul, Le Pain Quotidien, Carluccio's)...


Nekada se jednostavno odlučim da preskočim i taj prvi obrok (koji je kažu najbitniji) i da uz latte i dobru knjigu odmaram na bazenu. Sreća pa su u Dubaiju mislili na nas po malo lenje i obezbedili bazen u svakoj zgradi, jer lakše je sići koji sprat niže nego pešačiti čitavih 10 min. (u mom slučaju) do obližnje plaže.


Mada, tek kada osetim pesak pod nogama i so u kosi, shvatim jedno - Life is a beach! A ja biram svoju omiljenu plažu JBR, uskočim u more i prepustim se talasima da me nose...pa se na trenutak trgnem i vratim onom dobro poznatom ženskom problemu "Šta obući?", jer znam da me nakon plaže verovatno čeka neki event (baš kao što me danas čeka susret sa gore pomenutom glumicom, ali, pssst). Ako se kojim slučajem event nađe u sklopu ili blizini nekog od mall-ova, o-oou, moj novčanik ispašta. Šoping u Dubaiju je...uh, pa vi to morate okusiti. Dubai mall pogotovo! Najveći šoping centar na svetu, kojem pridodajem naziv gym, jer preznojavanje tokom kupovine možemo bez razmišljanja računati kao odrađen trening. Pa znači, čekajte...ja i nisam tako lenja, ha-ha..


Nego da se vratim ja onim chill mestašcima, gde svrstavam i moj kraj - Dubai Marinu. Očaraće vas predivnim šetalištem duž kojeg se nižu kafići, restorani, jahte...i upravo sa kojeg uz srk engleskog čaja kuckam ove redove i polako privodim kraju današnjem postu.  Mah, mah iz toplog Dubaija! 


 S.Ž.

You Might Also Like

2 comments

  1. Hehehe...ovo stvarno lici na bajku samo sto u njoj nema zle macehe, vestica i princeva. Mogli bi i mi da zalutamo u tvoju bajku ali bismo se osecali kao Alisa u zemlji cuda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama ipak omiljena jeste "Pepeljuga", koja veoma uskoro stize na eDAYtorialu... :)

      Delete