New Year's Eve in Dubai

Sunday, December 28, 2014


Još sitno brojimo, Nova godina virka iza ugla, iako ću ja toga biti svesna verovatno tek kada upadnem u gužvu na Sheikh Zayed Road-u. Čekajte, pa kad pre?! Čini mi se kao da sam juče čekala ovu, a mi već slavimo godinu novu. 
Proslava Nove godine u Dubaiju umnogome se razlikuje od onih u Evropi. Pa kako i ne bi? Dovoljno je samo to što pred samu ludu noć hvatamo boju na plaži i u poslednjem momentu obilazimo molove (koji rade po standardnom radnom vremenu - celu noć!) kako bismo pronašli savršenu kombinaciju u kojoj ćemo zablistati. OK, to mu dođe kao problem br. 1, dok je sledeći gore napomenuta gužva u saobraćaju. Mada, čak i ako se svega 5 minuta pred ponoć nađete u taksiju, pa izletite napolje bez cipela kako biste otrčali što bliže Burdž Kalifi... čak i ako su neke skroz random osobe do vas bile prve kojima ste poželeli sve najlepše u Novoj... čak i tada ćete imati doček kao iz filmova. Been there, done that! Pričam iz iskustva... A ipak samo 3 sata kasnije stižem i da dočekam ponoć na partiju - odnosno, ponoć po vremenskoj zoni u Srbiji. 

Hm, da... Takav je #MyDubai. Grad u kojem od prvog dana živim brzinom od 200 na sat i u kojem mi je još većom brzinom proletela 2014. godina. I tako sve u krug. Vreme je za još jednu sparkle kombinaciju, za još ludih uspomena i jos luđih provoda. A Dubai ima šta da ponudi, i onima sa dubokim, ali i plićim džepom.


Prošle godine smo ušli u Ginisovu knjigu nakon što smo doživeli najveći vatromet ikada, oborivši rekord koji je do tada držao susedni Kuvajt. Baš me zanima šta li nas očekuje ove godine... U svakom slučaju, sigurna da ću uživati u jednom od čak tri spektakularna bljeska - na palmi, uz Burdž Kalifu ili Burdž al Arab
Ukoliko ste odlučili da 2015. dočekate ovde, naravno da će najjeftinija varijanta biti lagana šetnjica u društvu najmilijih i uživanje uz predivan pogled na neki od ova tri vatrometa. Ukoliko ste, pak, spremni da potrošite manju sumu novca, predložila bih vam večeru na otvorenom, uz Dubai mall, fontane i najvišu zgradu na svetu. Ako mene pitate Carluccio's, P.F. Chang's ili Social House su pun pogodak, samo ne zaboravite da rezervišete svoj sto na vreme. Naravno, đuskanje u noćnom klubu u novogodišnjoj noći zahteva nešto više novca. Međutim, biću iskrena i priznati da je to i najlošija varijanta, jer odbrojavanje između četiri zida ne može biti spektakularno koliko svetleće nebo nad gradom dok se obara Ginisov rekord. Zar ne? Ali, na vama je da odlučite... Možete čak potrošiti i čitavo bogatsvo u nekom od hotela, žurki na palmi i najbolje svetske DJ-eve koji se spremaju da zablistaju na svoj način. Vi birajte, a ja vam mašem poslednjim postom iz Dubaija za ovu godinu i zakazujem sastanak već prvog vikenda 2015. na istom mestu, u isto vreme. 

S.Ž.

Ph. buro247.com, timeoutdubai.com

You Might Also Like

0 comments