NYC Winter Wonderland

Thursday, December 25, 2014

Danas na blogu imamo posebnu poslasticu za vas, koja stiže pravo iz Njujorka. Idemo na mesto koje se u vreme Božića pretvara u čarobni zimski svet. Naša specijalna gošća na blogu je Ivana. Ona će nas sve odvesti na svoju omiljenu zimsku destinaciju u gradu koji nas je, priznajmo, sve opčinio. Ivana je moja drugarica, a ispostavilo se i pravi avanturista, koja je otišla u "beli" svet pre nekoliko godina. (Iskreno, ona je drugarica mog muža još iz pelena, koju sam ja od njega ukrala i sada je moja...)
Nadam se da će vam se ovaj njujorški segment na blogu dopasti, te da će nam Ivančica još pisati.

Srećan Božić!
M.S.

Zima u NY City-ju nije nimalo naivna. S obzirom na blizinu okeana s jedne strane, reke s druge strane i visinu zgrada, vetar se lako zavuče u kosti. Jedna od mojih omiljenih lokacija gde mogu da tolerišem tu zimoću jeste Bryant Park (od 40. do 42. ulice, između 5. i 6. avenije).
Sam miris hrane sa štandova koji okružuju park, kao i zvuk božićnih ukrasa i zimske opreme (preskupe za svakog ko nije turista u NYC) dovoljni su da zaboravim na vetar i da se prepustim zimskim uživancijama. 
Ipak, razlog zbog kojeg ovde dolazim nisu ni hrana, niti džidžabidže, već je to klizalište na otvorenom okruženo prijatnim džez tonovima. Meni lično jeste najslađe da gledam klince na klizaljkama koji se trude da ih stampedo ne pregazi. U skladu s američkim propisima, koji se nekada kose sa zdravorazumskom logikom, nije dozvoljeno unošenje pića u ledeni krug, tako da me ispijanje tople čokolade čeka po izlasku s klizanja, ali ostaje u granicama parka. Najradije bih tu čokoladu zamenila nekim kuvanim vincem, ali čega nema, bez toga se mora...

Ivana Šaravanja

You Might Also Like

0 comments