Healthy Food Favorites

Tuesday, January 27, 2015


Svi smo za vreme praznika sebi dozvolili koju kaloriju više... Pa ko bi odoleo maminim sarmicama ili bakinim kolačima?! Ipak, proleće će (pre)brzo stići i sa sebe ćemo svući silne slojeve garderobe, te izložiti pogledima figuru koja je najčešće rezultat hibernacije (izuzetak su oni jako vredni i motivisani koji su trenirali i preko zime i oni blagosloveni dobrom genetikom i brzim metabolizmom). Mi smo na vreme počele da razmišljamo o zdravoj ishrani i detoksikaciji, i sa vama delimo listu zdravih napitaka i obroka koje stvarno volimo da konzumiramo!


Kako nisam ljubitelj kravljeg mleka, sojin napitak mi je odlična zamena za njega. Mada, moram priznati da mu se ukus razlikuje u zavisnosti od proizvođača. Probala sam razne ali mi je Delhaize sojino mleko omiljeno, a i cenovno je najpovoljnije. 

J.B.

Sendvič sa avokadom, omletom i lososom - moj izbor za zdrav obrok. Priprema se veoma brzo i lako, što mi se posebno dopada. Od sastojaka prvo ide tost hleb, zatim avokado (možete ga izgnječiti ili naseckati na manju parčad), onda omlet i na kraju red dimljenog lososa. Super yummy, baš po mom ukusu, a pre svega zdravo!

S.Ž.

Takozvani cold press juices su u našoj kući glavni i omiljeni napici. Zapravo, u poslednje vreme nam je pravi hit ceđenje sokova i već nam je postalo svakodnevna rutina i proces u kome učestvujemo svi zajedno. Najčešće se držimo omiljene nam klasike - narandža, jabuka, nar. Povremeno eksperimentišemo sa cveklom, celerom, spanaćem i drugim povrćkicama ili sa nekim egzotičnim voćem.

M. S.  

Recimo samo da nisam karakter kada je zdrava hrana u pitanju. Uvek ću pre posegnuti za čokoladom, nego za bilo kojom voćkom. Zato sam kompromis pronašla u zdravom obroku koji se sastoji od ovsene kaše sa ukusom - čokolade. Kaša je posna, obogaćena vitaminima i zaslađena fruktozom. Sadržaj kesice potrebno je usuti u vrelu vodu, malo promešati i obrok je spreman. U marketima možete pronaći ovsene kaše raznih ukusa i različitih proizvođača, a ja uzimam isključivo Dobru ovsenu kašu jer mi se njen ukus jedino dopada.

M.R.

Ph. pingminghealth.com, mywifemakes.com, bonappetit.com

You Might Also Like

0 comments