Favorite Fitness Routine

Monday, February 23, 2015

Koliko sam kao mlađa uživala u sportskim aktivnostima, toliko mi sada teško padaju. Predugo sedenje za računarom me je jednostavno ulenjilo. Međutim, morala sam da pronađem način kako da postanem aktivnija, a da pri tome uživam. Kombinacija eliptični trenažer + omiljene serije na računaru je za mene idealna. Dok mi pokretne slike odvraćaju pažnju, vredno radim na svom telu!

J.B.


Samo razmišljanje na ovu temu me dovodi u blagi stepen panike. Vežbanje mi je najgora noćna mora, iako me povremeno napadne ludilo pa trčim kući sa posla kako bih stigla da odvežbam 20 minuta uz Jillian Michaels. Ipak, mislim da sam bila najsrećnija kada sam svaki dan praktikovala jogu. To nikad nisam posmatrala kao vežbanje, već nešto sa čime počinjem dan. Možda je to prava formula za vežbanje, za početak da ga ne zovemo tim užasnim imenom..

M.S.


Tae Bo, Step Aerobics, Spinning... Ništa me nije držalo duže od par meseci. Jednostavno nisam tip koji preterano voli da vežba, a besciljno trčkaranje i skakutanje jako brzo mi dosade. Zato je klasični balet za mene bio otkrovenje - vežbala (igrala) sam ga sa zadovoljstvom od prvog časa! Balet neverovatno utiče na držanje, ali i na svaki mišić. Kako je potrebna koncentracija pri svakom pokretu, jedan sat izgleda kao jedan minut, a divna muzika čini da se izuzetan napor naprosto zaboravi. Klasični balet je elegantan i ženstven, i bukvalno transformiše telo i vizuelno izduži figuru. Jasno vam je... U pitanju je bila ljubav na prvi takt i pokret.

M.R.

Promenom mesta prebivališta, promenila sam i svoju fitness rutinu. Aktivnosti u zatvorenim prostorima zamenila sam treniranjem u prirodi, a strunjače - daskom i veslom. I iako pak najčešće praktikujem trčanje uz Marina Walk, paddle boarding iliti veslanje na dasci je nešto u čemu zaista uživam. I dok pravim krugove oko Burj Al Araba, ispitujem obalu i usput ćaskam sa prijateljima, nisam ni svesna da su istovremeno angažovani svi moji mišići.   

S.Ž.


Ph. vogue.com, blog.surfingsports.com

You Might Also Like

0 comments