Easter Table Decoration

Tuesday, April 07, 2015

 
Buđenje prirode u proleće glavna je koloritna inspiracija za ovu uskršnju dekoraciju. Odabrane su boje koje nam momentalno šire osmeh od uha do uha i daju energiju, i cveće koje govori da su duži sunčani dani pred nama. Posle ukrašavanja stola ostaje nam samo da ofarbamo jaja i spemimo klopu - kod nas je obavezna barena šunka i slatkasti kolač uz jaja, a neizbežni su i ren i mladi luk. 


Drvce okićeno jajima u staklenoj vazi je efektan ukras, vidljiv iz svakog ugla prostorije u kojoj se nalazi, zbog visine. Veliku granu za aranžman sam dovukla od komšija kada su orezali brezu, a ove druge grane, koje me uvek asociraju na Uskrs, ali ne znam ime tog žbuna, sam kupila na Limanskoj pijaci za 100 dinara. (Malo sam se nanervirala što sam ih kupila, kad sam skontala da komšije i njih imaju u dvorištu, ali dobro sad...) Koristila sam papirna jaja koja su kupljena još pre nekoliko godina. Ali, ne brinite... Procunjala sam malo i videla sam velik izbor u Merkatoru - ima raznoraznih plastičnih i drvenih jaja pastelnih boja, kao i jaja od stiropora ukrašenih perlicama i sličicama. Cene su od 150-500 dinara (u zavisnosti od materijala i količine). Takođe, tamo možete naći i metalne i porcelanske zeke, koke i druge ukrase na temu Uskrsa.


Što se cveća tiče, imala sam ideju o zumbulima na stolu, ali su se ti planovi promenili, u skladu sa ponudom na pijaci. Odabrala sam žute lale, koje sam stavila u obične staklene tegle. Baš žute jer su i jaja sa žutim i zelenim detaljima, a žutu i zelenu boju vezujem za ovaj praznik. Lale na Limanskoj pijaci trenutno koštaju 100 dinara komad. Stabljike sam im dosta skratila, kako bi sva pažnja bila fokusirana na drvce sa jajima.


Moj predlog je da uklopite što više različitih servisa, escajga i vinskih čaša. Što je posuđe različitije, daje više šmeka celoj priči. Ja sam kombinovala dva servisa potpuno različitog stila - jedan novi i jedan nasleđen, ali mislim da su se savršeno uklopili. Sa čašama je ista stvar u pitanju. Sto je postavljen i ukrašen, gotovi smo!

M.S.

You Might Also Like

2 comments

  1. Jao predivno! Odusevljena sam :) Jednom cu ukrasti ovu ideju sa granom i jajima ;)

    ReplyDelete