Embroidery

Wednesday, May 27, 2015


Svilen konac... Vez je nastao u Kini nekoliko vekova pre nove ere, i gotovo da nema civilizacije, naroda i kulture koji ovu umetnost nije koristio za dekorisanje religijskih predmeta, tapiserija, predmeta koji su bili simboli moći i bogatstva, kao i odevnih komada. Odvajkada ima svrhu ukrašavanja odeće, pa se tako sa narodnih nošnji i kraljevskih odora preselio na komade iz pret-a-porter i haute couture kolekcija, ali i na (jupi-jej) krpice koje su u ponudi high street brendova. Sa povratkom mode sedamdesetih i boho stila, u paketu nam je stigao i ovaj mikro trend, koji smo u ovom videu pokušale da ispratimo. Vezene komade smo kombinovale uz farmerke i patike, a moguća je još hiljadu i jedna kombinacija - bilo u ovako modernizovanoj verziji, bilo u nekoj romantičnoj varijanti ili retro total looku. Probajte i same, pa nam javite za kakvu opciju ste se vi odlučile!
 
Milica RančićMilena Stanković: Bluza (blouse): Next ,farmerke (jeans): Zara, patike (sneakers): Converse, naočare (sunglasses): Ray-Ban

Jovana Bovan: Bluza (blouse): no name, farmerke (jeans): Front Row Shop, patike (sneakers): Adidas, šešir (hat): Charles Vogele, naočari (sunglass): Ray-Ban.

Video Jovana Bovan

You Might Also Like

8 comments