5 Best Iftars In Dubai

Sunday, July 05, 2015

1. The Observatory, Marriott Harbour Hotel

Tik nakon povratka iz predivnog restorana The Observatory, zasluženo ga stavljam pod redni broj 1. Specijalan meni tokom Ramazana - provereno dobar! A, eto, ako baš moram, izdvojila bih yummy jagnjetinu i poslasticu od badema. Uz to, lično preferiram pogled na palmu, umesto pogleda na Marinu koji je sa druge strane restorana. Dodajem čašu vina, dobro društvo i super provod na 52. spratu Marriott Harbour hotela je zagarantovan.

Iftar: 5pm - 8pm
Cena: 149 AED po osobi2. Cle Dubai, DIFC

U restoranu Cle gostuje Greg Maloufa, kao šef kuhinje tokom ovog praznika. Osmislio je kratak ali odličan meni sa specijalitetima od jagnjetine, lososa i škampa, uz dodatak limete, lubenice, jagoda i pistaća, te je Cle i dalje pri vrhu moje liste naj-yummy mesta u Dubaiju.

Iftar: 7pm - 9:30pm
Cena: 180 AED po osobi
3. Junoon, Shangri-La Hotel

Za mene je Shangri-La Hotel momentalna asocijacija na The Act klub. I nije da ne mogu pohvaliti i njihovu kuhinju, koja je baš onako prste-da-poližeš, ali kada je iftar u pitanju Junoon se izdvojio kao bolji. I nije da sam baš veliki ljubitelj indijskih restorana, ali me pudingom od manga, nara i pistaća istog trenutka osvojio.

Iftar: Od zalaska sunca do 9:30pm
Cena: 220 AED po osobi
4. Hatta, Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers

Za sve ljubitelje arapske kuhinje, ovo je pravo mesto. Shish taouk kao tradicionalni kebab Bliskog Istoka, zatim shawarma, arapski slatkiši, specijalni ramadan đusevi... I sve to u malo starijem delu grada - Creek Dubaiju.

Iftar: Od zalaska sunca do 4am
Cena: 139 AED po osobi
5. Al Maeeda, Doubletree Hilton Hotel

U Doubletree Hilton hotelu čeka vas Al Maeeda restoran sa švedskim stolom koji je prepun arapskih i južno-afričkih specijaliteta. Rekla bih da je ovo najbolja varijanta za one, kako bih rekla, malo veće gurmane. I sad ću malčice slagati i reći da nisam jedna od njih. Hihi, nikako.

Iftar: 7pm - 9pm
Cena: 139 AED po osobi* Sve cene su izražene u dirhamima (AED), a po današnjem kursu (koji naravno varira iz dana u dan), jedan evro iznosi 4,18 AED.

Svetlana Žmukić

Ph. dubaicravings.com, en.3indubai.com, dubai.comYou Might Also Like

0 comments