7 Movies About Music

Saturday, July 04, 2015


Danas imamo odabir omiljenih filmova koji se vrte oko muzičke teme. Totalni sam sucker na muzičke filmove u bilo kom obliku, a zapravo ni jedan film me neće oduševiti ako muzika nije dobra.

1. Whiplash. Na mojoj listi morao se naći ovaj pomalo mračan film, ali prepun fenomenalne muzike, koji prati mladog džez bubnjara (Miles Teller) i njegov razvoj na muzičkom konzervatorijumu i odnos sa surovim mentorom (J.K. Simmons).


2. The Blues Brothers. Sastav koji su činili Dan Aykroyd i Jonh Belushi, razvio se iz SNL skeča koji su njih dvojica uradili. Film je fenomenala muzička komedija, sa ozbiljno dobrim muzičkim numerama i specijalnim gostima - Aretha Franklin, James Brown, Ray Charles, Cab Callowey... Samo stavite svoje tamne naočare i Hit it!


3. Begin Again. Radnja filma smeštena je u Njujork, koji je jedan od glavnih likova ovog filma, jer se tu u nekim zabačenim uličicama i sakrivenim mestima dešavaju sjajne muzičke numere. Tu se spajaju dva glavna lika, nekada veoma uspešan muzički producent (Mark Ruffalo) i mlada kantautorka (Keira Knightley).4. Once. Kao i prethodni film na spisku i ovaj je režirao John Carney. Radnja je smeštena u Irsku i prati odnos i stvaralački proces dva potpuna stranca - jednog uličnog svirača i imigrantkinje.


5. High Fidelity. Nisam mogla ni da pretpostavim da film o prodavcima ploča može da bude toliko zanimljiv. Liste pesama za svaku situaciju, dan i osećanje. Film koji mogu da pogledam još hiljadu puta i volim jednako kao i prvi put. I naravno, John Cusack uvek!6. Almost Famous. Priznajem, ovaj film sam izbegavala da pogledam vrlo tvrdoglavo, jer mi se nije sviđala slika na dvd-u i ta odbojnost je trajala i trajala. Setila sam se, naravno, u toku pisanaja ovog posta silnih preporuka i odlučila da ga pogledam. O, kakav dobar potez! Režiser (Cameron Crowe) je fenomenalno uspeo da dočara svet u kojem se našao mladi novinar (zasigurno zahvaljujući ličnom iskustvu).


7. Rudderless. Film je režiserski debi jednog od najboljih glumaca, ako mene pitate, Williama H. Macy. Filmska priča o gubitku deteta, bolu i pokušaju isceljenja oca (Billy Crudup) kroz muziku.Milena Stanković

ph. huffingtonpost.com, tumbrl.com, imoviequotes.com, filmlefou.com, hobartpulp.com,
tancap.in,studentsofcinema.wordpress.com, tribecafilm.com, whiplash-movie.net, collider.com

You Might Also Like

0 comments