Best Waterparks in the UAE

Sunday, July 12, 2015

Ako mislite da u Srbiji vladaju paklene vrućine, definitivno niste bili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na  plus 50. Iako se ja više plašim tih 35, pa već unapred navijam da me dočeka koja kap kiše čim sletim na aerodrom "Nikola Tesla". No, neću da budem razmaženko. Znate kako kažu "Ko se Sunca krije...". Zato vadim iz ormana beach essentials, po Mileninim preporukama (ovde i ovde) i organizujem beg (a vodim i vas sa sobom), ne na plažu, već u vodene parkove da se malo rashladimo i zabavimo. Pa, hajde recimo da izdvojim moja 3 omiljena.

1. Wild Wadi Waterpark
Trenutno najaktuelniji, barem za vreme Ramazana, dok traje akcija slobodan ulaz u zamenu za garderobu u dobrotvorne svrhe. Jer, naučili smo, ovo je mesec darivanja i dobrih dela. Dakle, možete uštedeti ukoliko donesete tri komada odeće, svakog ponedeljka od 15 do 19 časova. Da će vas dočekati gužva, to odmah sa sigurnošću mogu da vam kažem. Ali može li vam to pokvariti dan ako ste u dobrom društvu?

Cena: 215 AED za odrasle, 175 AED za decu ispod 1,1m.

2. Aquaventure
Smešten na Atlantisu, i upravo iz tog razloga najposećeniji od strane turista. Ukoliko se zadesite ovde baš u mesecu u kojem ste rođeni, nakon popunjavanja jednog kratkog online formulara, možete besplatno ući i prihvatiti to kao rođendanski poklon od ovog vodenog parka. So, let the party begin! A po ulasku, pravac na Shark Attack vožnju - moju omiljenu, a videćete i zašto.

Cena: 200 AED za odrasle, 165 AED za decu ispod 1,2m.

3. Yas Waterworld
Prisetite se naziva ovog posta - radi se o vodenim parkovima Ujedinjenih Arapskih Emirata, ne samo Dubaija. Prethodna dva jesu po meni najbolja dubajska, ali ne mogu da ne pomenem i Yas Waterworld, koji je na samo 150 km udaljen i važi za najveći u Abu Dabiju, kao i u čitavim Emiratima. I jeste poslednji na listi, ali ovoga puta najbolje ostavljam za kraj. Što znači da vredi otići čak i u Abu Dhabi-do.

Cena: 240 AED za odrasle, 195 AED za decu ispod 1,1m.

* Sve cene su izražene u dirhamima (AED), a po današnjem kursu (koji naravno varira iz dana u dan), jedan evro iznosi 4,18 AED.


Svetlana Žmukić
You Might Also Like

0 comments