Movie Pick Of The Week 1

Saturday, September 05, 2015


Na film "Le petit Nicolas" sam nabasala sasvim slučajno, dok sam jedne večeri pokušavala da na televiziji pronađem nešto što je iole vredno gledanja. Besomučno menjanje kanala se isplatilo, već nakon prve odgledane scene ovog filma.
Film je snimljen 2009. godine, a zasnovan je na seriji dečjih knjiga istog naziva koje je napisao René Goscinny (da, upravo onaj koji je zajedno sa ilustratorom Albertom Uderzom osmislio lik Asteriksa i Obeliksa). Govori o dečaku koji naslućuje da će uskoro dobiti brata i koji je zbog toga preplašen i uznemiren. Kada slučajno čuje delić razgovora između roditelja koji pričaju o nečemu "čega se treba rešiti", postaje ubeđen kako će završiti kao Palčić koga je otac ostavio u šumi, a o kome je učio u školi, te sa drugovima smišlja sulude planove kako da se reši bebe.
"Le petit Nicolas" je film koji je toliko smešan da sam se naglas smejala pojedinim scenama. Ali je i topao, pitak i divan. Govori o strahovima, kao i ljubavi, unutar porodice i između prijatelja. Preporučujem vam da ga pogledate sa bratom ili sestrom - u zavisnosti od toga da li ste mlađi ili stariji, različito ćete ga doživeti. A svakako pogledajte i trailer koji sledi.

Milica Rančić


Ph. vacuumspace.wordpress.com, ohmymaq.com, larkabout.wordpress.com

You Might Also Like

0 comments