Kids Stuff Favorite 3

Saturday, October 10, 2015


Ako je vaš mališanac školskog uzrasta, ovog vikenda ga povedite na put oko sveta! A Mozgalica - Svet će vam pomoći u tome.
Mozgalica sadrži 55 kartica na kojima je na prednjoj strani, kroz svoje znamenitosti, predstavljena jedna država, a na poleđini kartice ispisana su pitanja. Uz kartice se dobija i peščani sat i kockica, a Mozgalica se igra na sledeći način... Jedan takmičar izvlači karticu iz kutije i pokušava da memoriše što više detalja o zemlji koja je tema kartice, sve dok pesak u peščanom satu ne iscuri. Zatim odlaže karticu, baca kockicu i odgovara na pitanje sa poleđine kartice pod rednim brojem koji je kockica pokazala. Ako pogodi, zadržava karticu, a ako ne pogodi, vraća je u kutiju. Igrač sa najvećim brojem sakupljenih kartica na kraju igre je pobednik.
Zahvaljujući igri dete će naučiti na koje more izlazi Danska, da je Betoven čuveni nemački kompozitor, ali će i unapređivati moć zapažanja jer se među pitanjima nalaze i ona koja će ga naterati da karticu detaljno pregleda i memoriše - koliko pruga ima argentinska zastava ili koje boje je majica bicikliste na kartici Francuske. Ja sam se već igrala, a ako i vama igra zvuči zanimljivo možete je pronaći u Delfi knjižarama po ceni od 1799 RSD.

Milica Rančić

Ph. laguna.rs

You Might Also Like

0 comments