Sri Lanka - on our way to Galle

Sunday, October 04, 2015


Kolombo nas je zaista lepo ugostio (prisetimo se posta OVDE), međutim nastavljamo putešestvije. Ni slutile nismo da će nas samo jedno skretanje pored puta ostaviti bez reči više nego sam grad Galle, u koji smo se uputile odmah nakon Kolomba, nestrpljivo čekajući da ga istražimo i zabeležimo što više fotografija.
Sve je zapravo počelo od kokosa koji su nam privukli pažnju i zbog kojih smo zastale da se osvežimo. A onda saznajemo da se nalazimo na mestu koje je najviše nastradalo za vreme cunamija 2004. godine. Upoznajemo ženu koja nam sa osmehom na licu nudi kokosovu vodu, a iza čijeg osmeha se krije - tuga. Tuga nakon preživele katastrofe koja ju je ostavila bez supruga i bez krova nad glavom, kao samohranu majku sada već dvoje dece.
Put smo nastavile sa potpuno drugim pogledom na svet. Shvatile smo da zaista svakoga dana treba ceniti ono što imamo, radovati se malim stvarima u životu, biti nasmejan i uvek pozitivan. I bez obzira kolike probleme svi ponekad imamo, znajte da negde neko ima mnogo veće.

                                                                                                                                      To be continued...

Svetlana ŽmukićYou Might Also Like

0 comments