Black 'n' Easy Fashion Week

Tuesday, November 10, 2015

Kako izuzetno volimo i cenimo dobar (domaći) modni dizajn, Beogradsku nedelju mode već godinama rado pohodimo. I postoje dizajneri čiji rad iz sezone u sezonu pratimo, a raduje nas i činjenica da gotovo svaka Nedelja mode iznedri nekoliko novih imena koja nas prijatno iznenade svojim dizajnom. E, da... Tako je bilo i ove jeseni, te prenosimo utiske sa jedne večeri Black 'n' Easy Fashion Weeka.


Ana Ljubinković

Ana je zasigurno dizajner čija revija je highlight svake Beogradske nedelje mode. Kod nje je moda koja sadrži elemente arhitekture, slikarstva i drugih oblasti umetnosti - standard. Ima jak dizajnerski pečat i od njenih kreacija se očekuje da ne liče ni na šta drugo osim na neke njene ranije radove. Svaka kolekcija se nadovezuje na prethodnu tako što se određeni motivi ponavljaju i nastavljaju da žive u novom ruhu i u drugačijoj interpretaciji. Poslednja kolekcija Ane Ljubinković je i futuristička i retro. Gobleni-sreću-svemirsku-ratnicu fazon. Ručni rad je nešto što je karakteristično za Anine kolekcije, ali je u ovoj poslednjoj, čini nam se, zastupljen više nego u bilo kojoj pređašnjoj. I ako se pitate šta je zajedničko jelenima, zečevima, kićankama, šumskim vilama iz budućnosti, Vilerovim motivima i metalnim (metalik) detaljima i aksesoarima, pogledajte fotografije koje slede...


MATES

U pitanju je dizajnerski dvojac koji nam je, do nedavno, bio sasvim nepoznat. Malo smo se, putem fotografija na društvenim mrežama, upoznale sa onim što Marko i Saša rade i zato smo jedva čekale njihovu reviju. I MATES momci (za one u dilemi - čita se MEJTS) nisu razočarali! Od prikazanih komada nosile bismo - sve. Jer kolekcija nije bila trendi, niti previše avangardna. Kako modeli u sebi nemaju jasnu trendovsku, pa time ni vremensku odrednicu, nosivi su danas i verovatno će biti nosivi i za dvadeset godina. Vanvremenski coolwear, rekle bismo. Colorblocking kolekcija "smirena" ponekom kombinacijom u boji peska ostavila je izuzetno pozitivan utisak na nas. Jedva čekamo sledeću!

Milica Rančić

You Might Also Like

0 comments