Kako da nosite vintage odeću

Thursday, March 31, 2016

Kaput desno: vintage

Ultimativni stilski test! Da se ne lažemo, veća je verovatnoća da odevna kombinacija sa vintage komadima izgleda katastrofalno, nego dobro. Ali, sa druge strane, postoje dame koje upravo zahvaljujući vintage stvarima izgledaju senzacionalno! Pratite naše savete i pridružite se toj grupi malobrojnih.

1. Pažljiva selekcija
Ne može se svaki komad iskoristiti, ma kako dobar da je ostatak outfita. Prosto, ako ne možete određenu vintage krpicu da zamislite (sa ili bez modifikacija) u izlogu radnje omiljenog brenda ili na nekoj ikoni stila na koju se ugledate, bolje je da isti ostavite u garderoberu. Barem dok u modu ne uđe ponovo nešto slično.

Košulja: vintage

2. Modifikacija
Podešavanje dužine i širine su vrlo jednostavne, a efikasne modifikacije. Ali postoji još mnoštvo opcija: skidanje rukava, prišivanje aplikacija, dodavanje kragne, i sl. Prelistajte omiljene modne časopise ili posetite najbolje modne blogove i sigurno će vam sinuti milion ideja.

3. Čišćenje
Nakon što je decenijama bio zaturen u garderoberu, vintage odevni komad treba vratiti u život. Obično pranje ili hemijsko čišćenje will do the trick.

Bluza levo: vintage

4. Komad po komad

Najbolje je zadržati se na jednom vintage odevnom komadu po outfitu. Ne želite da izgledate kao da ste se zaigrale u bakinom ili maminom garderoberu.

5. Staro plus novo
Na kraju, jako je važno kako ćete vintage komad poneti. Ovde nemamo jasne smernice - prosto prepisujte od dama koje znaju šta rade. Dajte komadu formu. Nosite ga ustručenog nekim dobrim pojasom. Obogatite ga kul detaljima - broševi su sada hit. Outfit učinite modernim i zabavnim, tako što ćete npr. vintage kaput nositi prebačenog preko ramena, ili ćete uz vintage suknju poneti majicu čiji kraj ćete vezati u čvor. Mogućnosti je bezbroj. Ključ je u tome da vintage odevni komad kombinujete uz neke super moderne komade ili na super moderan način.

Javite nam kako vam je uspelo.

Milica Rančić

Suknja: vintage

You Might Also Like

1 comments