Nove novosadske modne blogerke

Thursday, March 17, 2016


Naslov današnjeg posta uzmite sa rezervom. "Novo" u blogosferi može biti i dve, tri godine staro - potrebno je vreme dok se blog ne izgradi i dok se za njega ne čuje. Ipak, ovde se čak ne misli ni na broj godina, već na zaokret u sadržaju, nedavno intenzivirani rad na kvalitetu sadržaja i sl. "Novosadske" jer nisu sve Novosađanke, ali veći deo sadržaja svojih blogova stvaraju u našem lepom gradu. "Modne" jer neke od njih više zadiru u lifestyle sferu...
Kada se osvrnem na razvoj domaće blogerske scene, sa žaljenjem mogu da zaključim da se mnogo toga promenilo. I Milena i ja smo tu gotovo od samog početka, od vremena kada su modni blogeri jedni druge podržavali, kada nije bilo malih i velikih blogova i kada se, uz jutarnju kafu, komentarisao novi post svake blogo-drugarice. Sa ove tačke gledišta zvuči skroz naivno i detinjasto. Ipak, u celoj situaciji raduju me dve stvari. Prva, i pored mnogo osporavanja blogovanje je postalo profesija (nekolicini, doduše, ali...). Druga, iako mnogih sjajnih blogova više nema, stiže novi talas blogerki koje od samog početka blogovanje shvataju veoma ozbiljno. E tu dolazimo do naših Sosa! :) Ove tri dame neguju potpuno različite stilove, ali im je zajedničko to što konstantno rade na kvalitetu, fotografije pre svega. Kako se pokazalo, blogerke koje nisu iz Beograda su prosto manje vrednovane - kod organizacija, kompanija, medija, ali i čitalaca. Zato se više trude! Verujem da je upravo to razlog zbog kog imamo pojavu odličnih blogova - iz provincije. I raduje me što talas novih, kvalitetnih blogova stiže baš iz pravca severa. Pogledajte i sami...

1. Fashion Pumpkin
2. Tinkerbell of Laka 
3. The Book of Happiness
Milica Rančić

Ph. www.fashionpumpkin.com, marinamarry.blogspot.rs, tinkerbelloflaka.blogspot.rs

You Might Also Like

8 comments

 1. Divna tema posta kao i devojke koje su u njemu..Nadam se da ce se procincija izboriti za svoje mesto ❤

  ReplyDelete
 2. Ovaj tekst je upraovo ono o čemu zaista dugo razmišljam. Na neki način mi je krivo što u Vojvodini ne postoji malo više razvijena svest o uticaju blogova. Isto tako, tužno je što je sve centralizovano te mi koje nismo iz Beograda, automatski znači da smo isključene iz većih dešavanja. Svaka čast vama dvema koje pored svih obaveza uspevate da radite na razvoju vašeg bloga i to na zaista odličan način. Nadam se da će se situacija promeniti i u našu korist.
  Imala sam takođe još jedno zapažanje a to je da se čak izgubila ona prava smisao bloga. Oni modni blogovi koji su nastali na početku, nisu više toliko kreativni i izgubii su tu neku draž sa početka.
  Vama hvala što se nekako zajedno trudimo da sačuvamo onu prvobitnu ideju blogovanja.
  Puno, puno hvala :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pre svega, hvala tebi na ovako lepim rečima! :*
   Da, razumemo se... :) U poslednje vreme češće viđam bolje kombinacije i sjajnu fotografiju na portalima koji nisu beogradski, ali ni to nije dovoljno da se ti blogovi nađu u medijima ili da šira publika obrati pažnju na njih.
   Nas na razne događaje redovno pozivaju, ali je dislociranost stvarno problem. Prosto, nemoguće je pored svih obaveza stalno putovati za Bg (voziš se ukupno tri sata, kako bi pola sata bio na nekom dešavanju!).
   Ipak, elana ne manjka. Furamo svoj fazon :)

   Delete
  2. Upravo tako :)
   Ja se divim vama koje imate decu i posao a postižete da se posvetite i blogu.
   Znam koliko to vremena odnosi sa sobom tako da svaka čast za vas dve :*

   Delete
 3. Puno puno hvala na ovako divnom tekstu...u potpunosti sa slažem u svemu što si navela u tekstu ! Valda će biti prilike da se sve okupimo na kafici?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, pa to obavezno! Da se konačno i upoznamo :)

   Delete
  2. Pisi mi u inbox na facebook :) pa se dogovaramo :)

   Delete