Garderober: Tatjana Jovanović

Thursday, May 12, 2016


1. You do rock fashion. Odakle želja i potreba da to i javno pokažeš?

Hvala ti! Definitivno u meni postoji želja da se bavim nečim što ima svoju publiku – još kao mala bila sam član glumačkih trupa, a kratko sam i radila na lokalnoj televiziji. Pre nekoliko godina pronašla sam svoj “ventil” i odlučila da devojkama putem svog bloga We rock fashion dajem savete kada su moda, ali i nega i životni stil u pitanju.

2. Tvoj stil – u par reči.


Poslednjih godina oblačim se vrlo ležerno, sa dominantnim boho momentom. Ipak, radujem se kada imam priliku da obučem nešto što u potpunosti odskače od tog stila. Za neki događaj gde se svečano odevanje podrazumeva. A ponekad se elegantno obučem prosto jer sam tako raspoložena!

3. Da li je to što si postala Sofijina mama uticalo na tvoje svakodnevno odevanje?

Naravno, u velikoj meri! To što sam postala mama, što mi je dan ispunjen obavezama i što mi, shodno tome, najviše prija da nosim nešto udobno. Moram da dodam da najlepša uloga koju imam, uloga mame, nikako nije uticala na to da preteram u toj udobnosti i da se opustim toliko da se zapustim. Jednostavno, to žena sebi ne sme da dozvoli.
4. Kada pričamo o modi i odevanju, na koga se ugledaš i čije outfite bi i sama rado ponela?

Uh, pa postoji više njih - na Instagramu na brojnim profilima pronalazim svoju dnevnu dozu modne inspiracije. Ali kada bih baš morala da izaberem jednu osobu to bi verovatno bila Lena Perminova. Uvek se nekako obuče baš onako kako bih i ja!

5. Prošetajmo kroz tvoj garderober! Tvoja modna blaga, najdraži komadi odeće i aksesoara su...? 

Najdraži odevni komadi su oni koji me sećaju na divne momente kada sam ih nosila. A omiljeni aksesoari su komadi nakita, minđuše i prsten, koje sam dobila od supruga jer me takođe vezuju za posebne trenutke.

6. A tebi najdraži odevni komadi moderne male Sofije?


Haljina koja je šivena za njeno krštenje budi u meni najlepše emocije.  Ipak, iako se bavim modom i zaista volim i nju da oblačim lepo, najvažnije mi je da Sofija uživa u detinjstvu i u udobnim stvarima. Haljine, cipelice i posebne kombinacije su rezervisane samo za specijalne prilike.
7. Za koji komad koji poseduješ možeš reći da najbolje reprezentuje tvoj stil?

Imam nekoliko takvih komada, a u pitanju su haljine koje mogu da nosim i preko dana i uveče. Dakle, odlično se uklapaju uz štikle i uz ravnu obuću. Takve haljine ne reprezentuju samo moj stil, one opisuju mene kao vagu koja voli da balansira!

8. Koji odevni komadi su za tebe basic?


Kožna jakna, ravne čizme od prevrnute kože i jednobojna „tuba haljina“ .
9. Odabrala si da nam prikažeš komade koji nisu za svakodnevno trčkaranje po gradu. Zašto?

Zato što te haljine stoje u plakaru i čekaju svoj momenat – a ovo je bio pravi! Šalu na stanu, ovakvi odevni komadi se retko nose. Svakog dana posegnem za opuštenijim i udobnijim komadima, te je ovo fotografisanje idealna prilika da pokažem i glamurozniji deo svoje kolekcije odeće.

10. Kada je moda u pitanju, šta je za tebe glamur?

Stav i sjaj – i u očima, i na garderobi.11. Gde si pronalazila najlepše haljine i aksesoare za svečane prilike? 

Najčešće sam pronalazila zanimljive materijale i nosila ih krojačici sa idejom kako da ih sašije.
Kada pričamo o detaljima, ako je u pitanju veoma upadljiv komad nakita, dešavalo se da sam kombinaciju birala naspram njega.
Tašne i cipele pažljivo biram, iako to nije uvek najlakši posao.

12. Čime se vodiš kada kupuješ takve komade? Šta je ono što ti se dopada i što bi rado ponela?


Pre svega želim da mi stoji lepo, ali i da izgleda interesatno.
13. Haljina sa čijim dizajnerskim potpisom ti je na listi želja? A cipele?

Deifitivno želim nude salonke Louboutin. Okej, priznajem, želim i crne i sive! Smatram da su to vanvremenski modeli. Kada su ležernije haljine u pitanju volim dozu boho stila u haljinama Roberta Cavallija. S druge strane, kada bih išla na crveni tepih volela bih da ponesem Marchesa, Zuhair Murad ili Giambattista Valli haljine. Ah, puste želje...

14. Vintage odevni komadi – da ili ne?

Da! I te kako! Imam nekoliko maminih haljina koje treba samo malo da doteram. Uvek sam za unikatne stvari.

15. Šta dalje? Kakvi su ti planovi za budućnost, a želje?

Na realizaciji planova uveliko radim i jako sam ponosna što je tako. Na primer, veliki korak za mene je to što sam lep hobi pretvorila u još lepši posao. Šta će biti dalje zavisi pre svega od mene, a malo i od okolnosti, pa ćemo videti.

Intervju: Milica Rančić
Photo styling: Milena Stanković i Tatjana Jovanović
Photography: Sonja Lazukić
You Might Also Like

3 comments