Kids' Stuff Favorite: Krpene lutke

Friday, May 27, 2016


Ako vam je Pinterest duševna hrana, onda ste morali primetiti one minimalistički uređene dečije sobe (hvala Skandinavcima na sjajnom dizajnu!), u kojima preovladavaju nijanse sive i bele, gde osim preslatkih krevetića i predivnih fotelja i jastuka stoji i barem jedan vigvam, i u kojima su zidni ukrasi, slike i igračke pažljivo (opet minimalistički) dekorisani. Da li je takav dekor u realnosti održiv - nisam u potpunosti sigurna, jer mi svakodnevno plivamo u moru autića, Lego kocki i plišanih igračaka. Ipak, verujem da je moguće napraviti tu finu ravnotežu između minimalizma i Velikog praska u dečijoj sobi. Zato se razduševim svaki put kada naletim na neki predmet koji bi se savršeno uklopio u tu pinterestičnu dečiju sobu koja je u fazi osmišljavanja. (Za Poglavicu Starijeg i Poglavicu Mlađeg.) Pa, pogledajte samo koliko su slatke ove krpene lutke!

Olga S.

"Olga Stamenović se bavi malom proizvodnjom krpenih igračaka (lutaka), kao i drugog pratećeg asortimana. Olga je prethodnih godina, učešćem na manifestacijama "Moda za kuću" i "Moda za poneti", uspešno započela život svog brenda pod nazivom:
Olga S - Handmade in Serbia.
Koristi prirodne materijale, kombinuje novo i staro kroz reciklažu postojećih tkanina, a kvalitet stavlja na prvo mesto. Trenutno se njeni radovi mogu videti u radnji All nut u Beogradu.
"

Coka Lutke

"COKA LUTKE - Kolekcija unikatnih lutaka i kućnog dekora, ručno šivenog od prirodnih materijala iz ateljea Nevene Kojić.
Upoznajte Brela, Zubića, Dentosaurusa i drugare. Odvešće vas u daleke i neistražene svetove gde na drveću rastu snovi a rekama teče mašta.
Whole crew of whimsical, huggable, two-dimensional creatures has escaped from my drawings and hopped over to my sewing machine, coming to life with each stitch."

Ph. facebook.com

You Might Also Like

2 comments

  1. Jao, ovo je naprosto predivno! Ja ne znam kako bih i sama odolela, a kamoli deca! :3

    http://couturecase.blogspot.com

    ReplyDelete