Pasta Primavera

Thursday, June 16, 2016

Često odlazim bez šta-da-kuvam-danas ideje na pijacu, pa se tamo iznenadim divnom povrću i voću i pustim da me inspiriše. U tom stilu je nastao ovaj recept, zeleno povrće je na svakom koraku i bilo je neizbežno spremiti ga. A sa testeninom nema greške i sve uvek dobro prolazi - i kod malih i kod velikih.

Potrebno je:
* 300 g testenine po izboru
* zelena boranija, očišćena (ukupna količina boranije, graška i boba je bila oko 200 g, nisam merila već sam rukom odvajala)
* grašak, očišćen
* bob, očišćen
* veza bosiljka
* 3 kašike parmezana, sveže narendanog
* 100 g indijskog oraha, pečenog
* biber, sveže mleveni
* morska so, po ukusu
* 4 čena belog luka, ili više
* maslinovo ulje, oko pola dl

Prirpema:
1. Prirpemiti činiju sa ledenom vodom (da, zaista - vodu sa ledom). Grašak, bob i boraniju obariti u slanoj vodi, oko 10 minuta, pa ubaciti u činiju sa ledenom vodom. Bob očistiti od opne, nakon kuvanja.
2. Pripremiti testeninu po uputstvu na pakovanju.
3. Dok se kuva testenina pripremiti sos - bosiljak, indijski orah, beli luk, parmezan, so, biber i maslinovo ulje sjediniti u blenderu ili čoperu, da se dobije lep gust sos.
4. Ocediti testeninu, ali sačuvati jednu čašu vode u kojoj se kuvala testenina. Procediti boraniju, grašak i bob i prodinstat na malo malsinovog ulja, dodati testeninu, pa na kraju sos. sve lepo promešati (ukoliko je potrebno dodati malo vode koju ste ostavili, da poveže sos) i servirati. Posuti parmezanom.

Tip: Ukoliko ne volite nešto od navedenog povrća zamenite ga sa nekim drugim prolećnim povrćem koje volite. Takođe, umesto bosiljka može da se koristi spanać.

Recept i fotografije: Milena Stanković
You Might Also Like

1 comments

  1. Mmmmmm, ovo mi se svidja, moram probati. :) A gde si uzela zelenu boraniju i bob?

    ReplyDelete