Tips & Tricks: Kako da rešite problem osetljivog grla

Tuesday, December 13, 2016

Zima, leto, proleće, jesen... Ma koje godišnje doba da je bilo u pitanju, bolovi u grlu su mi vazda bili najveći zdravstveni problem. Iritantan kašalj koji je nekada trajao nedeljama, kao posledica bronhitisa iz detinjstva. Pa nespavanje, pa blam-da-me-pojede napadi kašlja u kancelariji/na predavanju/na sastanku.

Kao horski pevač, osetljivo grlo sam godinama forsirala i činila ga još osetljivijim. Pa hajde, kom mezzo sopranu nije bila želja da ubode i savršeno otpeva ono "visoko C"?! I onda uvek nervoza pred velike nastupe - hoće li me glas (grlo) izdati...

Živa jaja, čaj od luka, gorki sirupi... Nema grozote koju nisam probala kako bih pronašla nešto što će mi pomoći da se lakše izborim sa efektima prehlade, suvog vazduha, hladnog vazduha, hladne Coca-Cole (psst, grešno zadovoljstvo...), itd. Onda sam na preporuku farmaceuta pre par godina uzela Isla pastile i od tada se one uvek nalaze u mojoj torbi. Nisu agresivne kao druge septolete koje sam isprobala i baš zato prijaju grlu, te se mogu svakodnevno koristiti. Dolaze u četiri ukusa: isla moos (biljni ukus), isla mint, isla classic (crna ribizla) - definitivno moj favorit, i isla ginger (đumbir), a dva od prethodno navedenih (mint i classic) ne sadrže šećer.

Ako se bavite poslom koji zahteva od vas mnogo govorancije - profesor ste, pevač, trgovac i sl. Isla pastile vam sasvim sigurno mogu pomoći u obavljanju svakodnevnih, profesionalnih aktivnosti. I baš me zanima... Ako ih isprobate, obavezno javite utiske!

Moj posao ne podrazumeva previše verbalne komunikacije. Pevanjem se više ne bavim, te mi ni ono ne predstavlja dodatni napor za grlo. Ali pastile redovno koristim. Jer se smejem puno. I glasno! Sa decom cičim i vrištim po ceo (svaki) dan. A i ono "visoko C" često padne kad se uspavljujemo uz "Moja mama divno priča"...

P.S. Pratite našu Facebook i Instagram stranicu ovih dana - uslediće objave o sjajnim poklonima koje daruju Isla pastile. Mali nagoveštaj... Dopadaju li vam se Mona torbe? Volite li dobru šminku? Stay tuned!


Ph. Milena StankovićYou Might Also Like

1 comments

  1. Uh, sva sreća pa me još nisu stigli ti problemi :D

    ReplyDelete